sursă foto Stiri Oradea

Din ce în ce mai puțini copii merg la grădiniță în România și, dacă sunt înscris, nu merg frecvent, arată un studiu World Vision România, prezentat în cadrul unei conferințe “Educația timpurie – o provocare pentru copiii din România”.  

Doar 78.2% dintre copiii din România merg la grădiniță, procent care în 2011 era de 84.1%, țara noastră fiind sub media europeană la acest capitol al educației timpurii, care este 93.0%, conform datelor Comisiei Europene. 

Copiii nu sunt înscriși la grădiniță fie din motive financiare, fie pentru că părinții consideră că grădinița nu ajută copiii în dezvoltarea lor. 

În acest context, World Vision împreună cu OMV Petrom au lansat proiectul “Start în educaţie”, cu scopul sprijinirii frecventării grădiniței de către de cei.  Acesta va fi cel mai amplu proiect dedicat preşcolarilor din România va cuprinde peste 60.000 de copii şi ateliere de educație parentală pentru 10.000 de părinţi din 500 de comunităţi defavorizate.

Analiza World Vision a fost efectuată la nivelul părinților beneficiari ai programului “Start în educație”. Au fost analizate peste 1.000 de chestionare de la nivelul comunităților implicate în proiect. Studiul complet va fi publicat la finalul implementării proiectului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Studiu “Start în educație”: Există diferențe foarte mari între copiii dați la grădiniță la 3 ani și cei care sunt înscriși mai târziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *