Au reușit o premieră națională, o echipă de medici clujeni, condusă de Horațiu Coman, prin embolizarea unei malformații arteriovenoase cu materiale speciale pe bază de polimeri.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca informează că „astăzi am asistat la o nouă intervenţie chirurgicală de excepţie în cadrul departamentului de radiologie intervenţională. Echipa condusă de Dr. Horaţiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a efectuat embolizarea unei malformaţii arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră naţională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer)”.

După o experiență de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania, doctorul Horațiu Coman a venit în SCJU Cluj în anul 2022.

„Astăzi, echipa medicului Coman a fost întregită de Dr. Mihai Creţeanu, medic primar radiologie intervenţională din Cadrul Spitalului Judeţean Suceava şi Dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj. SCJU Cluj a făcut o prioritate din adoptarea ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenţionale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor şi a timpului de recuperare a pacientului. Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziţia pacienţilor, fără restricţii, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenţii au un preţ destul de mare. Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenţii chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanţă, în şase luni de la punerea în funcţiune”, se mai arată în informarea transmisă de unitatea medicală din Cluj-Napoca.

Mai multe știri pe https://republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/republikanews/?locale=ro_RO

Mai multe informații găsiți aici https://www.g4media.ro/premiera-nationala-o-echipa-de-medici-clujeni-a-efectuat-embolizarea-unei-malformatii-arteriovenoase-la-un-pacient-de-62-de-ani-utilizand-materiale-speciale-pe-baza-de-polimeri.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *