Agenția DPA transmite vineri că s-a descoperit un zăcământ de 5,9 milioane de tone de litiu în India, metal utilizat la producția de baterii reîncărcabile.

Această descoperire este semnificativă având în vedere că rezervele mondiale sunt estimate la circa 98 milioane de tone, anunță inițial guvernul joi.

Conform datelor Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), cele mai mari rezerve (9,3 milioane de tone) le deține Chile, urmată de Austria (6,2 milioane de tone).

Acest metal ușor fiind utilizat la bateriile reîncărcabile pentru telefoane mobile și laptopuri, litiul este la mare cerere la nivel mondial. De asemenea, este o componentă a catozilor din toate tipurile de baterii pe bază de litiu care alimentează maşinile electrice.

Litiul este un mineral rar și pe măsură ce țările se întrec pentru a reduce emisiile de carbon și a trece la energie curată, folosirea lui la nivel global a crescut.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (20+) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Boost pentru mașinile electrice: Zăcământ de litiu, al treilea ca mărime din lume, a fost descoperit în India – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *