România, incapabilă să apere flancul estic al NATO. De vină este kerosenul de proastă calitate
În plin război la graniţă, România nu a mai putut apăra flancul estic al NATO. Motivul e uluitor: mai multe MIGURI din 8 unităţi militare s-au stricat după ce au fost alimentate cu un kerosen de proastă calitate. Prejudiciul final adus Armatei Române ar fi de peste 30 de milioane de lei. Cristi Georgescu ne explica intreaga situatie. (FAKE)
România, incapabilă să apere flancul estic al NATO. De vină este kerosenul de proastă calitate
Totul se petrece dupa ce Armata Română a fost înșelată cu trei vapoare pline cu kerosen de proastă calitate. Sunt datele care reies din motivarea Curții de Apel Ploiești. Vorbim asadar despre doi inculpați in dosar, pusi sub masura controlului nudiciar, insa ridicata mai apoi.
Prejudiciul final adus Armatei Române ar fi de peste 30 de milioane de lei, adică mai bine de 6,5 milioane de euro.
Asa se face ca in urma alimentarii cu acest tip de carburant mai multe avioane de vânătoare s-au stricat și au avut nevoie de reparații la Aerostar Bacău.
Contractul cu firma care s-a ocupat de furnizarea combustibilului a fost incheiat cu MApN ul in februarie 2018. societatea urma să furnizeze combustibil turboreactor de aviaţie pentru opt unități militare. Prin contract, s-a convenit livrarea a două tipuri de kerosen, respectiv Jet Al şi Jet Al Premium.
Conform caietului de sarcini, diferenţa între cele două tipuri de carburanţi era reprezentată de nivelurile impuse cu privire la trei parametri. Este vorba despre punctul de îngheţ, concentraţia de hidrocarburi aromatice și concentraţia de sulf mercaptanic.
Conform anchetatorilor, pentru a câștiga încrederea Armatei, primul transport a fost conform contractului și a fost adus în Portul Constanța cu nava Evia Petrol. Ce nu știau, însă, reprezentanții MApN, era că în același port acostase cu mult timp înainte, încă din octombrie 2017, un vapor grecesc, încărcat cu kerosen ieftin, de proastă calitate. după ce primul transport a fost livrat, afaceriștii ar fi continuat să trimită către rezervoarele MApN din această navă. Mai apoi, spun anchetatorii, alte două nave au adus în țară kerosen procesat în Grecia și Turcia, neconform cu cel achitat de Armata Română.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.