Deși este ilegal, strângerea fondului clasei este o practică foarte des întâlnită și foarte costisitoare. Odată cu aplicarea sancțiunilor, strângerea acestuia a fost transformată în liste interminabile de obiecte si materiale sanitare pe care părinții trebuie să le cumpere. Hârtie igienică, tacâmuri de unică folosinţă, ascuţitoare electrice sau culegeri sunt doar câteva dintre obiecte, iar ca să-i acopere, părinţii spun că a fost ideea lor să contribuie. În acest fel, fondul clasei nu mai este ilegal, spune chiar ministrul Educaţiei, care consideră că nu poţi să-i interzici unui părinte să transforme şcoala copilului într-un loc mai bun.
„Nu poti să îi interzici unui părinte în a investi, în a face donații pentru educaţia propriului copil, nici în România, nici în alt stat. Important este ca aceste lucruri sa fie corect reglate şi în niciun caz școala sau gradiniţa să nu fie cea care solicită astfel de fonduri”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
Cât costa lista pentru un copil de clasa I
Tot din propria iniţiativă, majoritatea părinţilor cumpără în aceste zile auxiliare sau culegeri. Iată, de pildă, lista pentru un copil de clasa I. Patru manuale auxiliare şi câteva planşe. Nota de plată: 184 de lei.
„Dacă stau bine să mă gândesc, probabil ar trebui ca statul să le pună la dispoziţie”, spune o mămică.
Aşa ar trebui, doar că statul nu este pregătit să ofere bani şi pentru asta.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.
Mai multe informații gasiți aici:Fondul şcolii, ilegal, dar la modă | Lista lungă cu obiecte pe care părinţii trebuie să le cumpere (antena3.ro)