Controale la sânge, din partea inspectorilor DSV Prahova. A plouat cu amenzi!

172 de controale în doar patru săptămâni! Atâtea verificări au efectuat, în luna noiembrie inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Prahova, în unități de procesare, depozitare și vânzare cu amănuntul de produse alimentare, precum și în exploatații comerciale și nonprofesionale de animale.

Dacă în cele mai multe cazuri verificările au fost făcute aleatoriu, în 14 dintre ele s-a mers la sigur, ca urmare a unor sesizări primite pe adresa DSV.

Cea mai mare sancțiune a fost aplicată în cazul unui agent economic. Pentru comercializare de produse alimentare cu termen depășit .Acesta  a primit o amendă de 45.000 de lei.

Au fost sancţionate şi alte nereguli, cum ar fi :

— comercializare animale neidentificate prin crotaliere/microcipare și fără documente (formular de mișcare și certificat sanitar veterinar) — 9 amenzi în valoare totală de 10.620 lei;

— personal insuficient pentru îngrijirea câinilor fără stăpân din adăposturi — 1 amendă în valoare de 1.000 lei;

— depozitare și etichetare necorespunzătoare  -1 sancțiune în valoare de 600 lei;

— lipsa documentelor sanitare veterinare obligatorii pentru produsele alimentare de origine animală expuse la comercializare de către producătorii particulari — 3 sancțiuni în valoare totală de 1.920 lei

Controalele vor continua!

foto cu caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *