Ce soluţie s-a găsit pentru ca Ploieştiul să nu rămână fără apă caldă
Consiliul Local a decis prorogarea proiectului de hotărâre prin care se propunea prelungirea contractului cu Veolia Energie de la 1 aprilie până la 13 mai. Consilierii au pus decizia de amânare pe seama nevoii de a avea o poziţie comună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi nu au ascuns dorinţa ca şi această instituţie, partener în contractul de delegare a serviciului public, să contribuie la plăţile solicitate de operator.
Pentru ca Ploieştiul să nu rămână fără căldură şi apă caldă după 31 martie, autorităţile negociază cu Veolia Energie prelungirea cu o lună şi jumătate a înţelegerii. Ca să asigure continuitatea, operatorul cere aproape 100 de milioane de lei, reprezentând acoperirea unor diferenţe, şi se arată dispus să renunţe la alte datorii invocate. Astfel pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare, aleșii locali au dezbătut un proiect de hotărâre în acest sens. Cum avizele au fost nefavorabile, consilierii au discutat asupra lui, însă decizia a fost de a fi prorogat la propunerea viceprimarului Daniel Nicodim.
În timpul dezbaterilor, consilierul local George Botez a ridicat mai multe probleme care ar trebui luate în seamă atunci când proiectul va reintra pe ordinea de zi a unei ședințe comune a Consiliului Local Ploiești și a Consiliului Județean Prahova astfel încât acesta să nu aibă din nou probleme de legalitate.
Vă reamintim faptul că discuţiile vin în contextul în care contractul cu Veolia Energie, care expira în 2019, a fost prelungit până la mijlocul lunii mai a lui 2022, numai că operatorul a decis să-l rezilieze mai