Transport metropolitan în Prahova. Mijloace de transport în comun nepoluante, din fonduri europene

Consiliul Judeţean Prahova intenționează să creeze o nouă Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Va face acest lucru alături de 13 primării, pentru asigurarea transportului în comun în aşa-zisa zonă metropolitană Ploieşti. Noua formula de asociere care privește mobilitatea urbană ar urma să permită achiziţia de noi mijloace de transport în comun nepoluante. Achizitia se va face din fonduri europene.

Discuţiile privind înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară pentru asigurarea transportului în comun în zona metropolitană au fost reluate, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Prahova. A fost prezent un proiect de asociere cu 13 unităţi administrativ-teritoriale.

În forma propusă iniţial, proiectul de hotărâre viza crearea unei noi asociaţii de dezvoltare intercomunitară. Din aceasta ar urma să facă parte Consiliul Judeţean Prahova şi autorităţile din Ploiești, Băicoi, Boldești-Scăeni, Plopeni, Ariceștii Rahtivani, Blejoi, Bucov, Berceni, Bărcănești, Brazi, Păulești, Târgșoru Vechi şi Valea Călugărească.

Vezi şi https://republikanews.ro/circulatie-oprita-de-ziua…/

Ana Maria Vasile, administratorul public al Județului Prahova, a explicat că noul ADI va permite cumpărarea de mijloace de transport în comun din fonduri europene, în cadrul Planului de Tranziţie Justă, pentru extinderea flotei operatorului. Potrivit reprezentantului executivului județean, ar fi eligibile, din această sursă, achiziţiile de autobuze electrice sau pe gaz natural comprimat.

Vezi şi https://republikanews.ro/cercetat-pentru-delapidare/

TCE,pregătită să asigure transportul în comun în zona metropolitană

Nicolae Alexandri, directour TCE, societatea de transport public din Ploiești este de părere că modelul este uzitat și în alte municipii reședință de județ și că avantajul ar fi achiziționarea mijloacelor de transport în comun nepoluante cu fonduri europe. A dat asigurări că societateai este pregătită să asigure transportul în comun în zona metropolitană. Cu o condiţie, însă! Să fie achiziționate noi mijloace de transport. Totodată managerul  a precizat că nu va fi nevoie ca organigrama societății să sufere modificări semnificative atunci când vine vorba de  numărul șoferilor.

Proiectul pe tema transportului metropolitan are toate şansele să revină, posibil chiar zilele acestea, în dezbaterea forului legislativ judeţean şi a consiliilor locale din cele 13 localităţi propruse. Asta după ce acesta a fost retras pentru refundamentare. Primarii au invocat faptul că n-au fost consultaţi cu privire la scopul şi cheltuielile aferente asociaţiei înainte de punerea subiectului în discuţie.

Vezi şi https://republikanews.ro/incalcarea-ordinului-de-protectie/

Vezi şi https://republikanews.ro/veselia-a-cuprins-centrul…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *