În ultimele 24 de ore, poliţiştii au retras un total de 955 de permise de conducere, 106 dintre acestea pentru consum de alcool şi 14 pentru consum de droguri sau alte substanţe ilegale, dar şi 288 de certificate de înmatriculare, informează MAI.

 

La nivelul structurilor de poliţie, în acelaşi interval, 968 de posibile infracţiuni au fost semnalate, aproape 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. 216 autori de infracţiuni care au săvârşit 226 de fapte penale au fost prinşi în flagrant de echipajele de poliţie, iar faţă de 32 de persoane, măsuri preventive au fost dispuse, conform unui comunicat de presă emis de MAI.

 

Mai mult decât atât, 21 de persoane urmărite la nivel naţional sau internaţional au fost depistate.

 

Tot în cursul zilei de duminică, 11.022 de contravenţii ai fost constatate de poliţişti şi jandarmi, iar amenzi în valoare de 4,4 milioane de lei au fost aplicate.

 

39 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urganţă au fost efectuate, duminică, de către pompieri, 4 obiecte care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu fiind identificate. Pompierii au pus în aplicare 121 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 65.001 de lei.

 

Echipajele MAI de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, 1.393 de misiuni pentru a acorda asistenţă medicală de urgenţă, 146 din acestea fiind pentru stingerea incendiilor şi 10 pentru descarcerare.

 

20 de persoane au fost salvate de-a lungul intervenţiilor pompierilor. Poliţiştii au salvat, la rândul lor, o persoană cu intenţii suicidale.

 

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat 28 de misiuni aero-medicale, 25 de persoane aflat în situaţii de urgenţă fiind salvate.

 

În ţara noastră, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ultimele 24 de ore. De la începutul confictului armat din Ucraina, 4.425 de cetăţeni ucraineiei au solicitat azil în ţară. Aceştia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro. Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *