Sursa: kinetica.it

Google este mult mai avansat decat cred majoritatea oamenilor. Chiar daca multi il folosesc doar pentru cautari standard, nu folosesc nici macar o parte mica din toate abilitatile motorului de cautare.

Poti afisa mai multe rezultate Google pe o singura pagina

Cu cateva exceptii rare, Google iti va lista mii de link-uri pentru fiecare cautare facuta. Acest lucru este bun însă informatia ce te ajuta cel mai mult se gaseste de fiecare data pe primele doua-trei pagini.

Ce se intampla oare cand nu gasesti ceea ce cauti pe primele pagini? Începi să crezi ca nu exista defapt ceea ce cauti tu sau ca nu ai procedat corect însă…poate Google se comporta ciudat.

O cale de a scapa de aceasta problema este sa maresti numarul de rezultate afisate pe pagina ca sa nu fii nevoit sa navighezi manual prin sute de pagini diferite.

  • Doar apesi pe butonul Settings din coltul din dreapta-jos al ecranului si poti ajusta cate rezultate sa fie afisate. Aminteste-ti doar ca, cu cat e mai mare numarul de rezultate pe pagina, cu atat Google se va misca mai greu.
Cauta motamot pentru rezultate mai specifice

Cateodata Google nu gaseste exact ce cauti. Motorul de cautare se rezuma la a cauta contextul, asa ca daca vrei rezultate mai exacte, poti activa cautarile Verbatim.

Asta face ca toate rezultatele sa contina termenii pe care i-ai cautat. Pentru a activa aceasta functie, apesi pe butonul Tools  de pe pagina cu rezultate, te duci pe tab-ul All Results si selectezi optiunea Verbatim. O alta metoda prin care poti face asta, este sa scrii termenii pe care ii cauti folosind ghilimelele – „ceva de genul acesta”.

Sterge cautarile vechi din istoricul tau

Pentru a sterge pagini din istoric mai usor accesati pagina Delete Activity din Google.

Urmand pasii oferiti de Google, veti ajunge la un link numit Try It de unde veti putea cauta subiecte specifice si le puteti chiar sterge apasand pe simbolul cu trei puncte. Asta va ajuta sa aveti rezultate mai exacte si reclame relevante cand navigati pe internet.

Cauta carti, filme sau chiar stiri

Google stie ca publicul iubeste tot felul de formate media asa ca a integrat in motorul de cautare modalitati de gasi subiecte specifice sub orice forma ai vrea. Luati ca exemplu cartile si stirile. Chiar sub bara de cautare, daca nu exista tab-ul Books, poti apasa pe meniul pe care scrie more pentru a gasi rezultate din stiri si carti – la fel cum ai face pentru a gasi o imagine legata de cautarea ta.

Cat despre filme, Google nu are nevoie de ajutor in plus din partea ta. Doar scrii numele filmului si vei vedea foarte usor informatii despre actori, link-uri catre paginile de Wikipedia asociate si chiar informatii despre difuzare si de unde iti poti cumpara bilete in apropiere.

Intreaba-l pe Google pe unde trebuie sa mergi

Cu totii stim deja despre Google Maps, dar stiati ca puteti afla directia corecta de mers fara a mai deschide aplicatia de harti? Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati pe Google: „directions to [destinatia aleasa] de la [locatia actuala]” iar motorul de cautare se va ocupa de restul. Puteti chiar comuta intre mijlocul de transport ales, fie el masina, transport public sau chiar mers pe jos.

Poti traduce instant din bara de cautare

Google poate traduce fluent in multe limbi (nu si in romana) iar abilitatile sale cresc de la o zi la alta. Poti converti rapid orice text dintr-o limba in alta direct din bara de cautare. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti: translate [orice doresti sa traduci] into [limba in care doresti sa traduci]. Asta poate fi foarte util daca vrei sa traduci rapid un cuvant sau o expresie pe care nu 0 intelegi.

Google Assistant

Google Assistant este un asistent virtual inteligent care îți vă permite să utilizezi comenzi vocale pentru a efectua diverse sarcini sau pentru a răspunde la întrebări. El este preinstalat pe majoritatea telefoanelor Android și alte dispozitive smart cum ar fi Google Nest mini dar poate fi folosit și pe iOS.
Pentru că nu este încă disponibil în limba română, Google Assitant reacționează atunci când spui: ”Ok Google” sau ”Hey Google”, iar asistentul va apărea în partea de jos a ecranului. Vă spun însă mai jos cum vă poate ajuta Google Assitant și cu o anumită funcție pentru limba română.

Sursa: zonait.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *