logo
RNTV Live

6 FEBRUARIE, ZIUA FĂRĂ TELEFON MOBIL

Costin

6 februarie este declarata Ziua Mondiala fara telefon mobil. Este ziua in care ni se recomanda sa vedem cate ore rezistam fara a deschide mobilul. In special, tinerii petrec zilnic ore bune cu ochii in ecranul telefonului, mai ales pe retelele sociale.

Ziua Mondială fără telefon mobil a fost inițiată de un scriitor francez, în urmă cu aproximativ 20 de ani. Acesta a vrut să atragă atenția asupra dependenței la care duce folosirea excesivă a telefoanelor. Deși stau mai mereu cu nasul în telefon, cei mai mulți tineri spun că ar rezista o zi întreagă fără mobil.

Potrivit specialiștilor, printre simptomele dependenței de telefon, se numără: utilizarea telefonului în momentele de plictiseală; stările de anxietate când nu este folosit telefonul; trezitul în timpul nopții pentru a verifica telefonul sau ignorarea persoanelor din jur pentru a folosi telefonul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor