O alta persoana care a fost ranita grav in exploziile ce au avut loc pe 26 august, la statia GPL din Crevedia, a murit marti dimineata, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala. Pacientul era de origine nepaleza. Este al cincilea deces dupa tragedia de la Crevedia.

A doua zi consecutiva de cand se inregistreaza decese, in cazul victimelor exploziei de la Crevedia.

„În cursul acestei dimineţi, a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni Bucureşti încă unul din pacienţii aflaţi în stare foarte gravă de la începutul internării şi care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză şi avea arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală. Adresăm condoleanţe familiei“, a transmis Ministerul Sănătăţii.

De cand as fost preluat din strada, in urma deflagratiei, pacientul era intubat si ventilat mecanic.

Si toti marti dimineata, MApN a anuntat ca un pacient de la „Bagdasar-Arseni” a plecat la ora 09:00 spre Spitalul Universitar din Lubeck, Germania, de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Zborul a fost posibil cu o aeronava militara tip C-27 J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni medicale. Solicitarea a venit din partea sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. Echipa medicala care monitorizeaza pacientul pe timpul zborului este formata din specialisti ai Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca din capitala.

Ministerul Sanatatii spunea luni, in ultima sa informare cu referire la urmarile exploziilor de la Crevedia, ca doi dintre raniti erau in continuare in stare critica. Dintre acestia unul internat la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucuresti si unul transferat in Italia, la Milano. Alti 14 raniti erau luni in stare medie sau usoara, internati in spitale din tara, în timp ce numarul pacientilor externati crescuse la 27. 12 pacienti sunt transferati ;a spitale din afara tarii.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *