43 de unitati de invatamant din Prahova au fost declarate eligibile in runda a doua a Programului National pentru Reducere a Abandonului Școlar. Finantarile, pentru aceasta etapă, pot ajunge pana la 300.000 de euro.

Programul Național pentru Reducere a Abandonului Școlar este finanțat prin Planul Național de Reformă și Reziliență.  Este un program adresat unităților de învățământ cu o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial. În prima rundă a acestui program, 42 de unități școlare au obținut finanțare, iar acum în runda a doua alte 43 au fost declarate eligibile de Ministerul Educației. Cererile de finanțare au fost depuse până pe 14 iulie, iar acum este o perioadă de evaluare a acestora. Câștigătorii vor derula diferite activități menite să-i țină pe elevi în școală.

Dacă în prima rundă a programului finanțările erau de cel mult 200.000 de euro, în runda a doua unitățile școlare pot cere până la 300.000 de euro. Nu este singura noutate.

Abandonul școlar este o problemă cu care se confrunta unitățile de învățământ, mai ales cele din zone defavorizate. Spre exemplu, potrivit datelor statistice, numai anul acesta aproximativ 400 de absolvenți de gimnaziu nu au participat la evaluarea națională și asta pentru pentru că fie nu s-au înscris la examen, fie nu s-au prezentat.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *