logo
RNTV Live

35.500 de tineri vor beneficia de permise de călătorie gratuite prin programul DiscoverEU

Tren-Coradia-Alstom-scaled
Constantin Corina

Din această vară, mii de tineri vor avea din nou oportunitatea de a călători gratuit în Europa cu trenul, grație programului DiscoverEU

Comisia a lansat cea mai recentă rundă de înscrieri în programul DiscoverEU, care se va încheia pe 30 aprilie. 35.500 de permise de călătorie sunt disponibile pentru tinerii născuți între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006. Candidații selectați vor primi permise gratuite de transport feroviar pentru a călători în Europa între 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025.

Programul este deschis candidaților din Uniunea Europeană și țările asociate la programul Erasmus+. DiscoverEU oferă, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de opțiuni pentru transportul public, cultură, cazare, alimentație și alte servicii în țările eligibile.

Comisia acordă o atenție specială incluziunii sociale, asigurând sprijin pentru participanții cu dizabilități sau probleme de sănătate. De la lansarea sa în 2018, programul a oferit peste 284.000 de permise de călătorie, contribuind la creșterea independenței și a experiențelor internaționale ale tinerilor europeni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor