Foto: Jens Meyer/AP

Germania a respins categoric extremismul. În orașele Berlin, Köln și altele, sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva planurilor neonaziștilor de deportare a celor acuzați că nu s-au integrat în țară

Pentru a doua zi consecutivă, sute de mii de germani au ieșit în stradă în zeci de orașe, sfidând temperaturile scăzute. Echipați cu pancarte, steaguri și mesaje pro-democrație, manifestanții au dorit să transmită un mesaj ferm politicienilor de extremă dreapta din cadrul partidului Alternativa pentru Germania.

„Sunt aici să arăt că majoritatea tăcută nu mai tace, pentru că noi suntem majoritatea”, declară un protestatar. „Democrația noastră este o democrație stabilă și nu trebuie niciodată atacată în felul în care Alternativa pentru Germania o atacă în prezent”, adaugă cineva.

Cu un succes mai mare decât se așteptau organizatorii, peste 250.000 de oameni s-au adunat doar în Munchen. La început, erau așteptați 25.000 de participanți, însă numărul lor a depășit cu mult estimările, fapt ce a dus la decizia poliției de a-i trimite pe unii acasă. Alte orașe precum Koln și Bremen au avut și ele participări semnificative, cu 50.000 și, respectiv, 40.000 de persoane. Mitinguri importante au avut loc și în Berlin, Cottbus și Dresda.

Protestele au fost declanșate de descoperirea unui plan pentru deportarea a milioane de imigranți, inclusiv a celor cu cetățenie străină. Această strategie a fost discutată în luna noiembrie de politicienii germani de extremă dreaptă, în colaborare cu un partid austriac și cu mai mulți oameni de afaceri. Planul urma să fie pus în practică în cazul în care Alternativa pentru Germania ar fi ajuns la putere.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *