logo
RNTV Live

30.000 de caziere judiciare eliberate gratuit datorită platformei Ghișeul.ro

plata-ghiseul.ro
Tudor Teodora

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță eliberarea gratuită, prin intermediul mijloacelor online, a peste 30.000 de caziere judiciare, ca urmare a lansării platformei Ghișeul.ro cu HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), interconectarea finalizată în urmă cu trei săptămâni. 

Conform unui comunicat al ADR, în aceeași perioadă, peste 40.000 de conturi au fost create în HUB-ul MAI, majoritatea covârșitoare fiind realizate pe fondul credențialelor de utilizator în platforma Ghișeul.ro

„Prin Ghişeul.ro, cazierul judiciar este eliberat online, gratuit, oricând şi de oriunde. Procedura de eliberare online a cazierului este simplă, rapidă şi sigură, cetăţenii având nevoie doar de un cont în platforma Ghişeul.ro şi de un card bancar”, a declarat Dragoş Vlad, preşedintele ADR.

Un cont pe platforma Ghișeul.ro se poate crea în doar trei minute folosind Ghidul de creare a contului în 7 pași simpli realizat de ADR, accesibil pe site-ul instituției. 

De la începutul anului 2023, peste 150.000 de români şi-au făcut cont Ghişeul.ro. De asemenea, în acelaşi interval, platforma a procesat peste 990.000 de tranzacţii online – fiecare dintre ele cu zero comision, suma colectată ridicându-se la peste 330 de milioane de lei.

Aceasta este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor