Sursa: playsport.ro

Ruby, Ana Baniciu și Raluka au plecat cu prietenii lor la Tel Viv într-o vacanță însă totul s-a transformat într-un coșmar

Ana Baniciu abia s-a căsătorit cu Edy Kovacs și se bucurau de o primă escapadă în luna de miere în Israel însă războiul a năpustit țara.

Click!, a intervievat artistele aflând cum este situatia la momentul actual acolo.

Ana Baniciu și Raluka au povestit pe Instagram, ce se întâmplă în Israel:

„Ne-am trezit cu sirenele peste tot și de 3 ore auzim bombe nonstop. Bubuie în aer din câteva minute în câteva minute. E foarte ciudată senzația. Doamne! E o energie foarte ciudată în Tel Aviv. Nu sunt oameni aproape deloc pe stradă, sunt 3-4 oameni care merg și ei, probabil, spre case”, a anunțat și Raluka pe Instagram.

„Exact când spuneam că ultima bombă a fost dată la zece jumate, a sunat din nou sirena și am coborât în buncăr, iar din buncăr am numărat vreo 7 sau 8 bubuituri, explozii! Este cel mai îngrozitor sentiment pe care poți să îl ai. Este ceva incredibil! Din fericire, nu atinge nimic Tel Avivul! Cumva toate sunt explodate în aer, acest sistem antirachete, nu știu! Noi suntem bine în continuare, dar în sud nu e bine deloc!”, a mai spus Raluka.

„Am înțeles că fețele noastre sunt peste tot în România. Suntem ok!”, a completat-o prietenă ei, Ana Baniciu

 „La ora 20.00 a început un alt atac masiv către Tel Aviv și am coborât în buncăr”.

„Sunteți în liniște și să apreciați asta, pentru că noi suntem la Tel Aviv, unde de dimineață ne-am trezit cu o sirenă pe strada noastră, pe care locuim acum, aici, sirenă care ne-a anunțat că trebuie să mergem rapid în buncăre. Nu am apucat să mergem în buncăre până când am auzit explozia, care era în zona noastră. Israelul, și în special Tel Aviv, sunt cei mai tari pe parte de a se apăra, mai ales aerian. Nu știm dacă racheta sau bombă, sau ce a fost ea, a avut explozie în cer sau pe pământ. Aici nu se vede absolut nimic că arde sau fum sau ceva. Am crezut că la ei e o chestie care se întâmplă mai des, dar am aflat acum, în ultima oră, că asta nu e o chestie comună. Ce s-a întâmplat azi, nu s-a mai întâmplat niciodată în Israel. Nu știu cum am nimerit fix noi în momentul ăsta. Interesant, oricum! Este pustiu pe stradă, am încercat să ieșim să luăm ceva de mâncare și am auzit altă sirenă. Am intrat într-un buncăr, al unui bloc, care era cel mai apropiat bloc”, a explicat Ana.

„Ne-au deschis niște oameni și am intrat în alt buncăr. Stând în buncăr, se auzeau efectiv exploziile. După care am ieșit din buncăr și ne-am dus mai departe. Suntem în airbnb-ul în care locuim acum și nu o să mai ieșim de aici curând. Avem bilet de avion luni, de întoarcere. Nu știm dacă aeroporturile s-au închis, nu s-au închis, cert este că suntem în siguranță, totul va fi bine. În schimb, în seara asta era concert Bruno Mars eram foarte entuziasmați toți că mergem toți. Bruno Mars a anunțat că nu mai susține concertul. Nu e nimeni pe stradă, înțeleg că au reușit să între foarte mulți civili din Gaza în Israel și au început să împuște pe stradă în partea de sud, deci e chiar război, în adevăratul sens al cuvântului, nu mai mergem nici în Ierusalim, din păcate, vroiam să mergem acolo. Eu am mai fost o dată dar Edy nu fusese și era un moment frumos. Nu contează asta, contează să fim în siguranță”. a continuat să explice artista.

Și Ruby a transmis pe instagram care este situatia:

Este alertă, este stare de război, aici a început războiul de dimineață, 5000 de rachete și toată lumea a ieșit acum. Toată lumea e în panică, păsările zboară haotic (…)Deci am descoperit că buncărul în care trebuie să ne adăpostim este chiar dormitorul, are două uși care se închid așa… Fereastra asta mică prin care nu trece nici bomba atomică, cică. Nu înțeleg ce, cum! E haos! Dacă se aud sirenele iar, să intrăm în buncăr. Doamne ferește! Nu mai e nimeni, nimeni pe străzi, la plajă. S-a refugiat, în mare parte, toată lumea”.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *