Bărcăneşti sursă foto infooradea.ro

În decursul ultimelor 24 de ore, echipele Salvamont au reușit să salveze un total de 26 de persoane, potrivit informațiilor furnizate de Dispeceratul Național Salvamont.

Conform raportului, s-au primit în total 23 de apeluri de urgență, solicitând intervenția echipelor Salvamont în diferite zone. Detaliind numărul de apeluri pentru fiecare echipă, au fost înregistrate câte trei apeluri pentru Salvamont Maramureș și Salvamont Borșa, câte două apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, Salvamont Prahova, Salvamont Bușteni, Salvamont Bihor, Salvamont Sibiu și Salvamont Argeș, precum și câte un apel pentru Salvamont Neamț, Salvamont Dâmbovița, Salvamont Suceava, Salvamont Cluj, Salvamont Caraș Severin – Caransebeș, Salvamont Bacău, pentru județul Alba și pentru județul Mureș.

Dintre persoanele salvate, trei au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital, în timp ce patru au fost predate echipajului de elicopter SMURD pentru a fi transportate aerian la spital.

În plus, conform dispeceratului, au fost înregistrate și 38 de apeluri care solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Această serie de intervenții subliniază importanța și eficacitatea echipelor Salvamont în protejarea vieților și siguranța turiștilor și a celor care se aventurază în mediul montan.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *