Inca o zi de emotii pentru absolventii de clasa a opta. Au dat proba la matematica, ultima din cadrul Evaluarii Nationale. La nivelul judetului Prahova, 236 de candidati au lipsit. Primele rezultate, inainte de contestatii, se vor afisa pe 28 iunie.

La proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale s-au prezentat aproximativ 5500 de elevi din Prahova. Ca și la română, în jur de 230 dintre cei înscriși au absentat. Elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva toate subiectele. Între timp, părinții îi așteptau afară emoționați.

Notele obținute le vor afla peste o săptămână. Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe site-ul dedicat. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat. Apoi va urma procesul de admitere la liceu. La nivelul județului Prahova sunt disponibile aproximativ 5000 de locuri în învățământul liceal de stat, la care se adaugă 95 de locuri pentru romi și alte 74 de locuri pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. La învățământul profesional există aproape 1400 de locuri, iar la cel dual 124 de locuri libere. În Prahova 10 absolvenți de liceu, premiați la olimpiadele internaționale și naționale au loc asigurat  la liceu fără examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *