logo
RNTV Live

22 aprilie: Ziua Pământului-Ce planuri are Ministerul Educației pentru promovarea sustenabilității printre elevi?

438097351_825988216232552_5702931260619529041_n
Constantin Corina

Ziua Pământului este celebrată în fiecare an pe 22 aprilie și marchează angajamentul nostru față de protejarea mediului înconjurător și promovarea sustenabilității.

Potrivit unui studiu efectuat în cadrul International Civic and Citizenship Education Study 2022, aproximativ 60% dintre elevii români sunt de părere că schimbările climatice constituie o amenințare la nivel global pentru mediu. În plus, 9 din 10 elevi exprimă dorința de a încuraja colegii să se implice și să facă eforturi pentru protejarea mediului înconjurător.

Ministerul Educației prezintă într-o postare că: Programul Național „Săptămâna verde” – în anul școlar 2022-2023 s-au desfășurat peste 800.000 de activități vizând tematici legate de mediu. De anul școlar viitor, școlile pot beneficia de sprijin financiar pentru organizarea activităților din acest program (de exemplu, excursii ce vizează educația pentru mediu, amenajarea spațiului verde al școlii, acțiuni de ecologizare, achiziția de materiale didactice pentru organizarea de lecții demonstrative etc.).;

Ministerul Educației anunță că va investi 225 de milioane de euro în construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli ecologice, finanțate prin PNRR. De asemenea, se va aloca peste 250 de milioane de euro pentru achiziționarea de microbuze școlare “verzi” (electrice), tot cu finanțare europeană prin PNRR.

De asemenea, s-a anunțat lansarea platformei online saptamanaverde.edu.ro/ro, dedicată sprijinirii elevilor, cadrelor didactice și școlilor în implementarea Programului “Săptămâna Verde”, oferind instrumente utile în acest sens.

Programa școlară pentru disciplina opțională “Educație pentru schimbările climatice”, destinată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a este în curs de aprobare.

În conformitate cu Legea învățământului preuniversitar, planurile-cadru de învățământ și programele școlare vor include obligatoriu teme precum educația pentru mediu și schimbările climatice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor