La nivel mondial, pe 20 martie, este sărbătorită Ziua Internațională a Fericirii (International Day of Happiness). Scopul acestei zile este de a sublinia importanța fericirii și bunăstării pentru oameni din întreaga lume

La bază, Ziua Internațională a Fericirii a fost concepută ca o zi de conștientizare, inspirație și mobilizare. Această zi coincide și cu Ziua Internațională a Francofoniei.

Organizația Națiunilor Unite a dorit ca organizațiile internaționale și regionale, precum și societățile civile, inclusiv organizațiile non-guvernamentale și persoanele fizice, să marcheze Ziua Internațională a Fericirii prin diverse activități publice de sensibilizare. Totodată, ONU și-a exprimat speranța ca această inițiativă să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor, nu doar creșterea economică.

Prima Zi Internațională a Fericirii a avut loc oficial pe 20 martie 2013. În 20 martie 2019, ONU a publicat Raportul Fericirii Mondiale (World Happiness Report), bazat pe sondaje realizate timp de trei ani de Gallup, care a evaluat nivelul de fericire perceput de cetățenii din 156 de state. Printre factorii luați în considerare s-au numărat produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă și percepția asupra corupției în instituțiile guvernamentale și mediul de afaceri.

Raportul s-a concentrat, în special, pe „fericire și comunitate”, luând în considerare factori precum media de socializare și tehnologia, normele sociale, conflictele și politicile guvernamentale.

Locuitorii din Finlanda s-au dovedit a fi cei mai fericiți, urmați de vecinii nordici din Danemarca, Norvegia și Islanda. În topul celor mai fericite zece țări din lume au mai intrat Olanda, Elveția, Suedia, Noua Zeelandă, Canada și Austria. România s-a clasat pe poziția 48.

Pentru a atinge o stare sufletească de mulțumire intensă și deplină, ONU sugerează alimentația corectă, exercițiile fizice, gândirea pozitivă și petrecerea timpului alături de persoanele apropiate, fără a neglija introspecția. Gratitudinea sinceră și caritatea sunt, de asemenea, considerate ingrediente ale fericirii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *