În urma perchezițiilor desfășurate în județul Bihor, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au decis să continue urmărirea penală împotriva a 21 de persoane, sub acuzația de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz ilegal de armă, uciderea intenționată a animalelor fără drept, fals, uz de fals și favorizarea infractorului, conform informațiilor furnizate de poliția bihoreană.

Pentru 20 dintre aceste persoane, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. În cazul a 16 dintre aceștia, s-a luat decizia de a extinde acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor menționate anterior.

Bănuiții vor fi prezenți la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta la data de 16 noiembrie, în vederea luării măsurilor legale.

Reamintim că, în urma perchezițiilor, au fost confiscate 48 de arme letale și neletale, peste 6.200 de elemente de muniție, 126 de trofee de vânătoare și sute de documente referitoare la partidele de vânătoare. Acestea au fost descoperite și ridicate de polițiștii specializați în arme, în urma a 17 percheziții domiciliare.

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat 17 percheziții domiciliare în județul Bihor, la 17 persoane fizice și o persoană juridică, într-un dosar penal privind braconajul, uciderea intenționată a animalelor, uzul ilegal de armă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Conform cercetărilor, cele 17 persoane ar fi săvârșit acte de braconaj într-un fond cinegetic din județul Bihor, în perioada 1 ianuarie 2019 – 19 iulie 2023. În timpul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate două arme lungi neletale deținute ilegal, 38 de arme lungi de vânătoare deținute legal, 8 arme neletale deținute legal, 2.877 de elemente de muniție letală deținută legal, 2.809 elemente de muniție neletală deținută legal, 117 elemente de muniție letală deținută ilegal, 469 elemente de muniție neletală deținută ilegal, 103 trofee din specia căprior, 14 trofee specia cerb comun, șapte trofee specia mistreț, un trofeu specia vulpe, un trofeu specia urs, 762 de autorizații de vânătoare, două sisteme de ochire pe timp de noapte și un laptop, care vor fi supuse expertizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *