logo
RNTV Live

19 noiembrie 2023 – Ziua Internațională a Bărbatului. Cum a fost ziua aleasă

articol barbati trecuti de 50
Constantin Corina

Ziua Internațională a Bărbatului este o sărbătoare anuală dedicată recunoașterii și celebrării contribuțiilor semnificative și a importanței bărbaților în cadrul societății

Ziua Internațională a Bărbatului, sărbătorită anual pe 19 noiembrie, are ca obiectiv promovarea egalității de gen, încurajarea sănătății și bunăstării bărbaților, precum și abordarea problemelor specifice cu care se confruntă aceștia în lumea modernă.

Propusă pentru prima dată în 1992 de profesorul Thomas Oaster de la Universitatea Missouri – Kansas City, această sărbătoare a întâmpinat inițial rezistență și scepticism. Totuși, de-a lungul anilor, a câștigat popularitate și a fost adoptată în peste 60 de țări.

Data de 19 noiembrie a fost aleasă pentru a se alinia cu Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, subliniind importanța relației dintre bărbați și copii și promovând rolul pozitiv al bărbaților în creșterea și educarea copiilor.

Ziua Internațională a Bărbatului are o semnificație importantă în societatea modernă, oferind oportunitatea de a reflecta asupra problemelor bărbaților și de a promova egalitatea de gen. Sănătatea bărbaților este unul dintre aspectele abordate, având în vedere riscurile specifice cu care se confruntă, precum bolile de inimă, cancerul de prostată și problemele de sănătate mentală.

Aceasta este marcată în întreaga lume prin diverse evenimente, inclusiv consultări medicale, discuții deschise și campanii de conștientizare.

În România, Parlamentul a recunoscut Ziua Bărbatului ca sărbătoare oficială în 2016, însă aceasta nu este zi liberă. Prima sărbătorire a avut loc pe 19 noiembrie 2016, iar în țară au loc evenimente pentru a celebra contribuția și importanța bărbaților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor