logo
RNTV Live

15 spitale din România sunt blocate de un atac cibernetic! Pacienții tot așteaptă deoarece serviciile medicale nu pot fi înregistrate

Cyber security firewall interface protection concept.Personal da
Constantin Corina

Printre cele 15 spitale atacate în această dimineață, cel puțin trei sunt din București, este vorba despre Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.

Conform informațiilor prezentate de digi24.ro, aceste spitale au închiriat un sistem pentru serviciile medicale de la o firmă IT, iar serverul acesteia ar fi fost atacat în această dimineață. În urma acestui incident, se va decide modalitatea de raportare și decontare a serviciilor medicale, deoarece, în cazul în care nu pot fi înregistrate în sistem, spitalele riscă să nu poată primi finanțare de la CNAS.

Managerul spitalului a declarat că la Institutul Marius Nasta există o situație deosebit de dificilă, deoarece mulți pacienți așteaptă la camera de gardă din cauza incapacității de a opera niciun serviciu în sistemul respectiv.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a anunțat că a fost notificat în cursul zilei de astăzi cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România. “Mai multe spitale sunt afectate de atac. În acest moment, o echipă de specialiști ai DNSC s-a deplasat la fața locului, pentru investigarea incidentului cibernetic.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce obținem mai multe informații referitor la entitățile afectate. Recomandăm ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice și a datelor!”, a transmis DNSC. 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor