Featured Video Play Icon

149 de candidati vor sustine proba scrisa din cadrul definitivatuluu in invatamant, in judetul Dambovita. Examenul este programat pe 24 iulie in centrul desemnat la nivel judetean și anume Scoala Gimnaziala ”Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti”.

 În județul Dâmbovița, s-au înscris 161 de candidați la concursul de definitivat. Pentru proba scrisă, însă au fost validați doar 149. Asta după ce au susținut probele premergătoare și au obținut medii peste 8.00.

Examenul național de definitivare în învățământ constă în două probe și anume  susținerea a două inspecții de specialitate, la clasă și elaborarea portofoliului profesional, și susținerea probei scrise, la disciplina pentru care s-a solicitat înscrierea.

În vederea promovării examenului, candidații trebuie să obțină cel puțin media 8.00 și note de cel puțin 7.00, la fiecare dintre probe, ponderea cea mai mare (de 70%) revenind probei scrise.

Proba scrisă se va da în data de 24 iulie la Școala Gimnazială ”Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”. Accesul candidaților în sala de examen este permis în intervalul orar 7.30-8.00. Cei mai mulți candidați din acest an s-au înscris la specializările educatoare, învățători, profesori de educație fizică și sport și profesori de limbi moderne.

By Costin