Pe data de 14 iulie se celebreaza Ziua Internațională a celui mai popular preparat în rândul utilizatorilor din Moldova – Kebabul.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Kebabului, compania Glovo a publicat informații surprinzatoare despre consumul de kebab în Moldova pe parcursul anului 2022.
Moldovenii au consumat cel mai mult kebab în luna decembrie, urmată de lunile aprilie și noiembrie, în special pentru cină, cele mai multe comenzi fiind plasate în intervalul 19-21.
Zilele cu cel mai mare număr de comenzi au fost joia, vinerea și sâmbăta, acestea reprezentând peste 45% din numărul total de comenzi de kebab.
Conform analizei Glovo, deși cele mai multe comenzi de kebab se plasează la început de weekend, consumul este ridicat pe tot parcursul săptămânii. În ceea ce privește sortimentele preferate ale moldovenilor, topul este condus de kebabul de pui, urmat de variantele de vită și mix.
Kebabul a fost de asemenea cel mai popular preparat comandat în Moldova în 2022, urmat de Burger și Sushi. Cel mai mare fan kebab din Moldova a comandat 160 de porții pe tot parcursul anului trecut, echivalentul mediu a peste 3 porții de kebab comandate în fiecare săptămână.
Conform altor date, românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară, astfel încât o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00, în special joia și vinerea.
România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de șaorma din rețeaua Glovo de 25 de țări, iar la nivel local, București, Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt orașele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de șaorma în România anul trecut.
Sursa: agora.md
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.