logo
RNTV Live

11-19 MAI 2024: Bucharest Street Art Festival! Ce zone din Capitală vor prinde culoare

bucharest-street-art-festival-cover-1024×537-1
Constantin Corina

Prima ediție a Bucharest Street Art Festival va avea loc în perioada 11-19 mai 2024, în trei locații din București, punând în prim-plan o discuție deschisă despre importanța și impactul artei stradale în mediul urban.

  • Evenimentul reprezintă o continuare a Bucharest Stickerz Fest.

În primele două zile, 11 și 12 mai, acțiunile vor avea loc la Combinatul Fondului Plastic, iar pe 15 mai este programată conferința „Street Art și vandalism în București”, care va avea loc la Institutul Goethe. În zilele de 18 și 19 mai, festivalul se va desfășura la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC).

La Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), diverse intervenții artistice din domeniul street art vor anima terasa muzeului, inclusiv stickere, paste-ups realizate de Ortaku, tape art prezentată de Fuxundschalter din Germania, și caligrafie oferită de Vice Calli.

De asemenea, va avea loc experimentul „Toaletele de la MNAC devin pentru 2 zile spații publice de exprimare”, în care două colective de artiști, Ilustromania și Să Fiți Cuminți, vor decora băile, oferind participanților oportunitatea de a interveni în aceste spații în timpul evenimentului.

În cadrul evenimentului de la MNAC, va fi proiectat și documentarul „De ce scriu ăștia pe pereți”, iar echipa filmului va fi prezentă pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri. De asemenea, vor avea loc ateliere de street art susținute de artiști precum mutabel din Germania, Fuxundschalter tot din Germania și Mose din România, împreună cu o expoziție de artă urbană.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor