logo
RNTV Live

10 februarie – Ziua Internațională a Salvatorilor de pe pârtiile de schi! România are un sistem de salvatori cu activitate complexă față de multe alte țări

427857591_712688657659656_9180453608226483643_n
Constantin Corina


De Ziua Internațională a Salvatorilor de pe pârtiile de schi, Romania se poate mândri că se află printre țările care au adoptat un sistem complex de salvare, având salvamontiștii pregătiți și atestați profesional pentru intervenții în munți, indiferent de situație sau perioadă a anului.

Mai mult, numeroase echipe Salvamont și-au instruit personalul pentru a interveni în cazuri de salvare din peșteri, din instalațiile de transport pe cablu, din lacurile alpine sau din peșterile scufundate, pentru a lucra cu câini de avalanșă și pentru a opera drone, asigurând servicii de salvare la cel mai înalt nivel profesional.

De asemenea, Salvamont Romania este singura structură de salvare montană din țară membră de gradul A în cele trei mari comitete internaționale de salvare montană: CISA – Comitetul Internațional de Salvare Alpină, FIPS – Federația Internațională a Salvatorilor pe Partiile de Schi și IEDO – Organizația Internațională de Salvare cu Drone.

În sezonul de iarnă 2022-2023, salvamontiștii au intervenit în peste 4000 de cazuri doar în domeniile sporturilor de alunecare, iar începând cu această iarnă au intervenit în peste 1500 de cazuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor