logo
RNTV Live

1.618 de intervenții într-o singură zi. Pompierii au intervenit la foc continuu

SMURD
Erika Stoica

Pompierii salvatori au acționat ieri,, pentru gestionarea celor 1.618 solicitări primite din partea populației, la nivel național.

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru 1.330 de persoane aflate în dificultate. Datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe timpul misiunilor, în cursul zilei de ieri, șapte persoane aflate în situații critice au fost salvate.

De asemenea, în acest interval de timp, aceștia au intervenit în 202 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat trei cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au acționat pentru stingerea celor 77 de incendii izbucnite la nivel național, reușind limitarea propagării flăcărilor la vecinătăți și protejarea bunurilor cetățenilor.

Tot ieri, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației, majoritatea dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Brașov, Cluj, Covasna, Mureș, Neamț și Suceava.

Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, cetățenii sunt îndemnați să acceseze platforma națională de pregătire pentru situații de urgență: https://fiipregatit.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor