, surprins de sursă foto Monitorul de Neamt

În cursul zilei precedente, pompierii militari din întreaga țară au răspuns la un număr impresionant de 1.496 de situații de urgență. Cele mai multe intervenții s-au desfășurat în zona București – Ilfov, cu 388 de cazuri, urmate de județele Argeș (148), Cluj (135), Timiș (114) și Galați (114).

Echipajele SMURD au avut o prezență semnificativă, acordând asistență medicală de urgență pentru 1.268 de persoane aflate în situații critice.

Totodată, pompierii au intervenit în 67 de incendii la nivel național, iar echipele de descarcerare au acționat în 10 cazuri pentru extragerea victimelor din vehiculele implicate în accidente.

În paralel, s-a acordat o atenție deosebită protecției comunităților și bunurilor acestora, cu intervenții în 153 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență.

De asemenea, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 5 mesaje de avertizare, referitoare la prezența animalelor periculoase, incendii și dispariția unui minor.

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU continuă să ofere informații educaționale și preventive esențiale pentru cetățeni, facilitând accesul rapid la resursele necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *