logo
RNTV Live

Trenul Regal a ajuns în Gara de Sud din Ploieşti/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Trenul Regal a ajuns în Gara de Sud din Ploieşti

Vizita princiara, marti, la Ploiesti. Trenul Regal a ajuns in Gara de Sud din Ploiesti, in periplul sau prin tara, care va include si alte trei orase, precum Buzau, Braila si Galati. In tren s-au aflat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, insotita de Alteta Sa Regala, Principele Radu si de Alteta Sa Regala, Principesa Sofia. Ei au fost intampinati de autoritatile locale, in uralele celor prezenti.

Trenul Regal a ajuns in Gara Ploiesti Sud putin trecut de orele pranzului. De o parte si de cealalta a covorului rosu s-au aflat zeci de simpatizanti ai Casei Regale, iar Altetele Regale au fost intampinat de paine si sare, alaturi de reprezentantii autoritatilor locale.

Trenul Regal folosit in prezent de Familia Regala a fost inaugurat in anul 1928 si a fost gandit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Intregitorul si Regina Maria, in vizitele lor numeroase pe teritoriul Romaniei Mari. Anterior, Regele Carol I si Regele Ferdinand au folosit alte doua garnituri de tren, din anii 1870 pana in anii 1920.

Trenul este compus din cinci vagoane: Vagonul Sufragerie, Vagonul Majestatii Sale, Vagonul Musafirilor Regali, Vagonul Invitatilor și Vagonul Casei Majestatii Sale. Lor li se adauga, in cazul unor Funeralii Regale, Vagonul Funerar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor