Sebastian Ghiţă, contract fictiv de 148 000 de euro. Cine a fost complicele acestuia?

Sebastian Ghiță a beneficiat de un contract fictiv în valoare de 148.000 euro, prin care Cristi Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, arestat într-un dosar de corupție, îi plătea „taxă de protecție”, după cum a acuzat chiar Toader care a denunțat întreaga „afacere”! În denunțul respectiv, Cristi Toader explică cum contractul a fost încheiat cu societatea Editura Prahova, care deține ziarul Prahova. În Editura Prahova S.A. îi regăsim pe Vlad Iacobescu (fratele lui Alexandru Iacobescu, deținătorul din acte al România TV) și pe Cârstea Dumitru, socrul lui Sebastian Ghiță. De fapt, întregul trust Prahova era controlat de Cristian Anastasescu, de asemenea ginere al lui Dumitru Cârstea, care este căsătorit cu sora soției lui Sebastian Ghiță.

Reamintim că Anastasescu a fost adus astăzi cu mandat la audieri la DNA Ploiești, alături de Bogdan Padiu, șeful Teamnet Group, cei doi fiind suspecți într-un nou dosar de corupție. Vezi aici care sunt acuzațiile!

Cristi Toader, prin denunțul făcut la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a dat detalii despre cum afacerea controlată de Cristian Anastasescu, Editura Prahova S.A., a încheiat contractul fictiv de 148.000 euro și a descris stilul mafiot prin care fostul deputat Sebastian Ghiță, cercetat în mai multe dosare penale ale DNA, a reușit să pună mâna pe cea mai mare firmă de panotaj din Ploiești. Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești, povestește în denunț cu lux de amănunte presiunea la care l-a supus deputatul Sebastian Ghiță prin fostul primar arestat Iulian Bădescu, pentru a-și ceda pachetul majoritar de acțiuni din firma de panotaj ESROM ADVERTISING către mogul. În prima fază, Iulian Bădescu (care pe atunci era consilierul primarului Andrei Volosevici, vorbim de anul 2008), i-a sugerat să cedeze 50% din firmă în favoarea lui Sebastian Ghiță, în caz contrar urmând să fie scos de pe piața de publicitate. În 2012, pe când Bădescu devenise primarul Ploieștiului, acesta l-a chemat la o discuție cu Sebastian Ghiță unde i s-a transmis o amenințare, să cedeze restul de acțiuni, în caz contrar afacerea având de suferit. Bădescu ar fi intervenit și l-ar fi îndrumat pe Toader „să tacă pentru că va avea el grijă să fie bine”.

Cristinel Toader avea afaceri în domeniul panotajului out-door din 1998, iar în 2006, printr-o asociere cu Primăria Ploiești, firma lui Toader, Esrom, controla toată piața panotajului stradal. Afacerea a fost un succes, până când Sebastian Ghiță a pus ochii pe ea. În mai puțin de un an de zile, Cristinel Toader a rămas fără afacere, ba mai mult, a fost nevoit să plătească și taxă de protecție deputatului Ghiță. În denunț, Toader descrie taxa de protecție: un contract fictiv în valoare de 148.000 de euro cu ziarul Prahova, controlat de Sebastian Ghiță, bani plătiți în rate lunare de câte 1.000 de euro. Iată cum Ghiță a beneficiat astfel de această sumă de bani prin afacerea controlată de Cristian Anastasescu, cel care a fost adus astăzi la audieri la Direcția Națională Anticorupție din Ploiești.

„Mai mult, tot din anul 2012 am fost somat să fiu de acord să se încheie un contract cu Editura Prahova, prin care urma să presteze diverse servicii facturate și achitate lună de lună până în prezent în valoare de 1000 de euro plus TVA fără a fi prestat nici măcar un singur serviciu.”, scrie Cristi Toader în denunț.

Sursa: ziarulincomod.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here