logo
RNTV Live

Rușii folosesc cipuri din Olanda în construcția dronelor de război!

104182257-2734043133546388-4707284447716588637-n
Ștefan Petre

Deși există sancțiuni severe, milioane de cipuri olandeze au fost livrate Rusiei de la începutul invaziei Ucrainei până la finalul anului trecut.

Regimul putinist folosește microcipuri fabricate de companii din Țările de Jos în fabricarea mașinăriilor de război cu care produce crime în Ucraina.

Exporturile se fac prin intermediari. Câteva sute de livrări au ajuns la trei companii ruseşti legate de firme din domeniul apărării. Cipuri “olandeze” au fost, de asemenea, găsite în arme ruseşti, potrivit publicaţiei NOS.

Un grup mic de companii chineze, scrie NOS, reuşesc să exporte aceste cipuri în Rusia lună de lună. Una dintre aceste companii se află pe lista de sancţiuni a SUA pentru că furnizează material industrial către armata rusă.

Deși sancțiunile sunt din ce în ce mai severe, în ultimele luni nu s-a înregistrat nicio scădere a exporturilor. Investigaţii anterioare au depistat cipuri NXP şi Nexperia în dronele ruseşti, dar și într-una iraniană. Toate aceste arme sunt folosite de Moscova pentru a ucide soldaţii şi civili ucraineni.

Citește continuarea pe mediafax.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor