logo
RNTV Live

Reacția unui campion olimpic rămas fără picioare

PNcF_sh8
Ștefan Petre

Roman Kostomarov (46 ani), mare campion la patinaj artistic, trece prin probleme cumplite de sănătate. Acestuia i-au fost amputate picioarele și, parțial, mâinile.

Campionul olimpic la patinaj artistic în 2006, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale, a fost internat pe 10 ianuarie din cauza unei grave pneumonii, pe care a făcut-o după ce s-a antrenat în condiții precare. După ce a făcut septicemie, i-au fost amputate picioarele, dar și mâinile parțial, notează Sport.ro. Starea fostului sportiv a fost gravă în ultima vreme, Kostomarov stând în comă indusă. Ultimele vești sunt însă ceva mai bune.

Sâmbătă, fostul patinator a fost trezit din coma indusă și a discutat cu soția sa, Oksana Domnina, medaliată și ea olimpic (cu bronz la Vancouver, în 2010). Surse apropiate familiei au dezvăluit, după cum scrie eurosport.it, citând Repubblica, faptul că Kostomarov a avut o cădere nervoasă când și-a dat seama că i-au fost amputate membrele.

Roman Kostomarov a suferit o criză de nervi

Fostul sportiv ar fi avut o cădere nervoasă îndreptată chiar spre soția sa, la care a țipat: „Nu mă înțelegi, nu mă auzi!”.

Totuși, medicii spun că pacienții internați la terapie intensivă, în special după cei care trec prin intervenții chirurgicale complicate (precum Kostomarov) au tendința de a se comporta așa când se trezesc.

Rusul urmează să primească sprijin psihologic în perioada următoare pentru a accepta cât mai ușor noua sa viață, mai relatează sursele citate. Momentan, Kostomarov este în continare internat la terapie intensivă într-un spital din apropierea Moscovei.

Apropiații familiei au transmis presei din Rusia că „septicemia a dispărut aproape complet”, însă doctorii așteaptă evoluția sa. 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor