logo
RNTV Live

PSD Prahova își exprimă indignarea față de afirmațiile contradictorii ale lui Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu CJ
Erika Stoica


Iulian Dumitrescu, fostul prim-vicepreședinte al PNL a anunțat recent că demisionează din toate funcțiile în partid, dar a rămas în continuare președinte al acestei filiale. Această situație a generat un conflict de interpretare între partidele politice, care au contestat semnătura lui Dumitrescu pe documente oficiale.

Recent, Biroul Electoral Județean (BEJ) Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, argumentând că semnăturile sunt valide și că Iulian Dumitrescu are îndreptățirea de a le semna. Această decizie a BEJ a stârnit polemici în contextul în care Dumitrescu, în urma acuzațiilor aduse de DNA, anunțase că demisionează din toate funcțiile politice, iar PSD a susținut că nu mai are nicio calitate în PNL.
Reprezentanții PSD Prahova au emis un comunicat de presă în care își exprimă nemulțumirile:
„La aproape 3 luni de când a garantat şi i-a fost confirmată demisia, Iulian Dumitrescu a avut o ieşire publică în care a negat demisia sa din fruntea PNL Prahova, contrazicând declarațiile anterioare făcute atât de persoana sa, cât şi pe cele ale preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă. Ba mai mult, Iulian Dumitrescu anunță că doreste sa candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de milioane de euro. (https://www.google.com/…/2712450-iulian-dumitrescu…)
Asadar, Iulian Dumitrescu doreste sa i se valideze candidatura, fiind singurul “ramas pe dinafara” in cadrul PNL”, se specifică în comunicatul de presă emis de PSD Prahova și postat pe pagina de Facebook a partidului în data de 22 aprilie 2024.

Iulian Dumitrescu a fost plasat recent sub control judiciar, fapt care a dus la decizia sa de a renunța la funcțiile deținute în partid. Cu toate acestea, el rămâne președinte al PNL Prahova, conform informațiilor transmise de către PNL către birourile electorale.
„PSD Prahova condamnă ferm astfel de practici și își reafirmă angajamentul său față de transparență și etică în viața politică”, se mai specifică în comunicatul de presă.

În contextul pregătirilor pentru alegerile locale, PSD și-a anunțat deja candidații pentru principalele funcții la nivel local în Prahova, în timp ce PNL nu a venit cu o propunere pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, deținută anterior de Dumitrescu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor