logo
RNTV Live

Stațiunile turistice montane, pregătite de Paşte. Ce surprize sunt pregătite

Sinaia
Mihai Constantinescu

Stațiunile turistice montane, pregătite de Paşte. Ce surprize sunt pregătite


În toate cele 3 stațiuni montane domeniile schiabile sunt pregătite să primească turiștii până după perioada sărbătorilor pascale. Aici locurile în unitățile de cazare sunt ocupate în proporție de 50% pentru perioada Paștelui. Unitățile de cazare de 4 stele vă propun pachete de la 2130 lei/ cameră dublă pentru 3 nopți de cazare cu mic dejun, primire cu ouă, cozonac şi vin roșu în noaptea de Înviere, Brunch Pascal pe 2 mai și masă de Paşte pe 2 mai, iar la cele de 3 stele de la 935 lei/ persoană în cameră dublă pentru 4 nopți de cazare cu mic dejun, cină pe 1 mai, întâmpinare cu ouă, cozonac şi vin în noaptea de Înviere și prânz pascal pe 2 mai.

Distracţie şi până în sărbătorile de Paşte


Până la Paște turiștii se pot bucura și de alte activități în stațiunile turistice montane, unde sunt așteptați cu oferte speciale, de la 990 lei/ cameră dublă pentru 3 nopți de cazare cu mic dejun, la un hotel de 4 stele și de la 882 lei/ persoană în cameră dublă pentru 4 nopți de cazare cu pensiune completă (3 mese incluse)  la o vilă de 3 stele.

În plus s-au ridicat o parte din restricțiile din principalele destinații turistice, iar turiștii se pot plimba dimineața devreme de la ora 6 sau seara târziu până la ora 22, toată săptămâna.


Evenimente de neratat

Sinaia va găzdui duminică, 25 aprilie 2021, ora 12:00, un eveniment cultural muzical unic – DORWIN ROWAN DJ Set LIVE PERFORMANCE “ROMANIA INFINITĂ” la CASTELUL PELEȘ. Evenimentul este organizat de Muzeul Național Peleș și ,,România infinită”, cu sprijinul Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, în parcul Castelului Peleș. Acesta va avea loc fără participarea publicului și va fi transmis online, live, pe platforma www.youtube.com/dorwinrowan

.

În Bușteni peste 60 de litografii și gravuri ale unora dintre cei mai mari artiști ai lumii, printre care Pablo Picasso, Gustav Klimt, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, Toulouse Lautrec, Edvard Munch și Marc Chagall sunt expuse din luna aprilie până în 1 septembrie în Castelul Cantacuzino, într-o expoziție remarcabilă intitulată “Great artists of the world – colecţia av. George Șerban”, care poate fi vizitată între orele 10-19.

Zona montană de mai mică altitudine și zona de deal, ca Breaza, Câmpina sau Dealu Mare, așteaptă iubitorii de natură pentru drumeții și plimbări cu bicicleta.

La Câmpina unităție de cazare sunt ocupate în proporție de 90% pentru perioada Paștelui și 80% în perioada premergătoare, aici fiind organizate și câteva tabere școlare.

Sâmbătă, 24 aprilie, turiștii sunt așteptați în Câmpina pentru un tur ghidat pietonal organizat de C.N.I.P.T. Câmpina în colaborare cu Asociația Istoria Artei – București (ghid: istoric de artă Oana Marinache). Participarea la ”Epoci și stiluri în arhitectura Câmpinei ”este liberă cu respectarea regulilor în vigoare.

Experiența va fi o plimbare la pas pe străzile orașului vamal făcut celebru de petrol, în timp ce veți afla chiar la fața locului informații inedite despre patrimoniul arhitectonic, sau povești ale oamenilor ce i-au dat viață de-a lungul anilor. Se propune o călătorie în timp, de la epoca renașterii naționale – cu arhitectură tradițională – și până la realismul socialist.

Turul va fi punctat de câte o surpriză pentru fiecare dintre cele patru mari epoci istorico-stilistice ale Câmpinei.

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, începând cu ora 14.00, la Mânăstirea Turnu, la 4 km de Ploiești, în cadrul proiectului ”Tradiții Pascale”, copiii vor avea posibilitatea să exerseze încondeierea ouălor după modele autentice din județul Prahova, cu ajutorul materialelor specifice (ceară naturală, condei, vopsea etc).

Evenimentul este organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, în colaborare cu Centrul Socio-Cultural „Sfinții Martiri Brâncoveni” – Mânăstirea Turnu – Prahova în cadrul Programului ”Culturalia”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor