logo
RNTV Live

Noaptea mintii la Ploiești. Rezilierea contractului cu Termoficare Prahova nu rezolva problema apei calde. Volosevici:” CET Brazi nu este al Primăriei!”/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Noaptea mintii la Ploiești. Rezilierea contractului cu Termoficare Prahova nu rezolva problema apei calde. Volosevici:” CET Brazi nu este al Primăriei!”.

În această dimineață a fost reziliat contractul cu societatea Termoficare Prahova SA, prin AGA. Numai că Primăria nu va putea rezolva problema lipsei apei calde. CET Brazi nu apartine acestei instituții, adică nu este al Primăriei Ploiești.

Lămuriri pe nervii cetățenilor

Prin intermediul unei declaratii de presă au fost aduse mai multe lămuri:

Din 1 iulie 2022, conducerea Termoficare Prahova a anunțat Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova de existența contractului de închiriere a două cazane, pentru 12 luni necesare furnizării apei calde în Ploiești: Astfel, începând cu luna iulie 2022, cele două CAF-uri vor asigura furnizarea unei cantități de aproximativ 20MWh/h pentru întreaga perioadă contractuală, asigurând astfel furnizarea serviciului în condițiile şi parametrii contractului….” Se arată în informarea pe care o găsiți anexată.(anexa 1)

Totodată, aceeași conducere a Termoficare Prahova anunța, în 27 iulie 2022, Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova, spre știință Municipiul Ploiești,  că se va întrerupe furnizarea apei calde în Ploiești pentru revizia CAF2 şi era precizată lipsa altei surse de producere apă caldă!!!!

Ba mai mult, anunțau că sunt necesari 870.000 de euro pentru plata chiriei pentru cele două cazane!!! Ploieștiul nu poate face investiții în CET BRAZI – acesta aparținând Consiliului Județean (anexa 2)

Dacă aveați deja închiriate cele două cazane, încă din 1 iulie, de ce ați oprit apa caldă în Ploiești, domnilor?

Încercând să ne lămurim asupra funcționării unității de producere a energiei termice de la CET Brazi (aflat în patrimoniul Consiliului Județean Prahova) am solicitat fostului operator (Veolia Energie Prahova) să ne aducă unele clarificări în acest sens. (anexa 3)

 Și, surpriză,  Veolia Energie Prahova ne informează că: echipamentele care asigură producerea și furnizarea energiei termice în Municipiul Ploiești sunt:

  • Grupurile nr. 5 şi nr. 6 (formate fiecare din Cazan energetic de 420t/h + Turbina 105MW) – asigură producția de EE şi ET în cogenerare de înaltă eficiență;
  • CAF 2 – capacitate 100 Gcal/h, asigură producerea separată numai de energie termică;
  • Ciclul Combinat (UCCC) format din turbina cu gaze TAG de 26 MW + cazan recuperator + turbina cu abur 2MW – asigură producerea de EE şi ET în regim de cogenerare de înaltă eficiență.

Mai mult,

  • Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 5 a expirat la 31.05.2022;
  • Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 6  expira la 01.09.2022;
  • La data de 13.05.2022, Veolia a pus la dispoziția noului operator planul de mentenanță, deja realizat după oprirea Grupului nr. 5 (la trecerea în regim de primăvară), precum și planul de mentenanță previzionat pentru un an calendaristic
  • La data de 15.06.2022, Veolia a pus la dispoziția noului operator proiectul autorizat ISCIR care prevede încercările și testele necesare pentru autorizarea legală a cazanelor nr. 5 și nr. 6.

Prin urmare, dacă noul operator asigură verificare ISCIR, potrivit proiectului pus la dispoziție,

precum și planul de mentenanță preventivă, din punct de vedere tehnic Cazanul nr. 5 poate fi operat, iar cazanul nr.6 este operabil până la 01.09.2022.

       Referitor la TAG, Veolia precizează că el a fost predat funcțional, gratuit și liber de sarcini, către

concedentul Consiliul Județean Prahova, această unitate fiind o opțiune de redundanţă a CAF 2 ori de operare în afara sezonului rece: “ În acest sens amintim că …am invitat reprezentanții Județului Prahova și ai RASP pentru a participa la recepția obiectivului de investiții UCCC (Unitate de Cogenerare in Ciclu Combinat) din care face parte şi TAG-ul. La data de 05.05.2022 a fost semnat procesul verbal de punere în funcțiune al UCCC în prezența reprezentantului RASP, reprezentanții Județului Prahova neprezentându-se”.

Pentru verificarea contractului de concesiune a furnizării agentului termic în Ploiești am făcut plângere penală. Contractul final a fost modificat fără acordul Consiliului Local Ploiești.

Ploieștiul nu poate gira plăți care excedă cadrul legal.  

Bătaia de joc la adresa ploieștenilor trebuie să înceteze!

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor