logo
RNTV Live

ITM Prahova, cu ochii pe angajatori. Rezultate îngrijorătoare

ITM
Mihai Constantinescu

ITM Prahova este în continuare cu ochii pe angajatori. Doar în prima lună a anului 2021, au fost organizate acţiuni de control în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 310.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 222 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 258.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 11 persoane care prestau munca nedeclarată. Au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 220.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 96 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 52.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 14 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Munca în pandemie

“Reamintim atât angajatorilor, cât şi angajaţilor faptul că personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfaşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă. Atragem atenţia tuturor că respectarea, în  continuare, a măsurilor de prevenire și protecție împotriva răspândirii COVID-19 sunt obligatorii și extrem de importante atât pentru protejarea propriei sănătăți cât și a celorlalți. De asemenea, dorim să reamintim că măsura condiţionării primirii la muncă a salariatului, de prezentarea unui test negativ SARS – CoV-2, este excesivă şi în afara cadrului legal. Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii 1819/2020: „după 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv, pentru pacienţii declaraţi vindecaţi de COVID -19, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unităţi de învăţământ), nu este necesar aviz epidemiologic şi nici solicitarea unui test negativ  pentru ARN SARS- CoV-2” , au spus reprezentanţii ITM Prahova

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/autoutilitara-fara-numar-de-inmatriculare-depistat-in-trafic-pe-valea-doftanei-ce-au-mai-descoperit-politistii/?

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/revenire-la-cursuir-scenarii/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor