logo
RNTV Live

Ploieştenii, invitaţi să adopte un copac. Arborii de mătase, vedetele campaniei

actiune de plantare
Mihai Constantinescu

Ploieştenii, invitaţi să adopte un copac. Arborii de mătase, vedetele campaniei. Se dă startul campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”.

Astăzi, la ora 10.00, în fața sediului municipalității din Piața Eroilor nr. 1 A, edilul șef al Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, va planta primul copac în cadrul campaniei.. Iniţiativa se vrea un imbold către cetăţeni pentru ai determina pe ploieșteni să se alăture voluntar campaniei “Plantează un copac! Adoptă un copac!”.

Invitaţi să adopte un copac

Derulată în colaborare cu Direcția Silvică Prahova,această amplă acțiune de plantare de copaci se va desfășura în câteva sesiuni și are ca obiectiv principal plantarea a 1000 de copaci la Parcul Municipal Vest și a altor câteva sute în alte zone din oraș.

Soluția cea mai eficientă pentru combaterea poluării atmosferice rămâne plantarea copacilor, a căror prezență, pe lângă o mai bună oxigenare a zonelor în care aceștia există, oferă și o stare de bine și relaxare pentru oameni.

Pentru început, voluntarii care s-au alăturat acestei inițiative vor planta mai mulți frasini și Albitia (arbori de mătase), în următoarele zone din municipiul Ploiești:

  • Centrul Civic – sediul Primăriei municipiului Ploiești – 24 copaci;
  • Zona Obor 10 copaci;
  • Zona Sud 10 copaci;
  • Zona Eminescu 10 copaci;
  • Bariera București 10 copaci;
  • Bereasca 10 copaci;
  • Zona Nord: parc OZN 10 copaci;
  • Zona Vest- parcuri și peluze 40 copaci.

“Prin plantarea mai multor arbori pe care să îi îngrijim și să îi respectăm vom reuși să schimbăm în bine mediul în care trăim și să sporim gradul de confort urban. Te invităm să ne fii partener în proiectul“Plantează un copac! Adoptă un copac!”

Îl adopți, îl plantezi și apoi ai grijă de el cel puțin doi ani! Plantează un copac, copacul tău!“, menţionează organizatorii

Pentru a te alătura acestei campanii și pentru a primi permanent detalii despre acțiunile derulate de municipalitate, pe această temă, poți accesa următorul link web: https://www.facebook.com/groups/1063674780837622 .

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-si-a-dat-foc/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor