logo
RNTV Live

ÎNSCRIERI LA GRĂDINIȚE

Barbuceanu Nicoleta

Au inceput inscrierile la gradinite. În prima etapa, pana pe 14 iunie, sunt reinscrisi copiii care au frecventat unitatea de invatamant si in anul scolar in curs. Dosarele noilor inscrisi la gradinita se depun apoi in perioada 15 – 30 iunie. La nivelul judetului Prahova sunt disponibile aproximativ 16.000 de locuri in unitatile de invatamant prescolar.

Părinții sunt așteptați luna aceasta să-și înscrie copiii la grădinițe. În intervalul 6 – 14 iunie se depun cererile de reînscriere a copiiilor care au intrat deja în sistem și vor continua grădinița și în anul școlar următor. În intervalul 15 – 30 iunie se vor putea înscrie și copiii care vor ajunge la toamnă pentru prima dată într-o grădiniță. Cei mici trebuie duși la grădinițele de care aparțin și doar dacă rămân locuri libere pot fi înscriși în alte unități.

La nivelul județului Prahova, sunt disponibile aproximativ 16.000 de locuri în grădinițe, dintre care în jur de 4500 sunt la grupa mică. Ca în fiecare an, cele mai căutate unități sunt cele care au program prelungit. Sunt preferate în mod special de părinții care lucrează și nu au cu cine să-i lase pe cei mici pe timpul zilei.

În Prahova există aproximativ 5700 de locuri în grădinițele cu program prelungit. Printre documentele care se depun la înscrierea la grădiniță, se numără actul  de naștere al copilului, copii dupa buletinele parinților și adeverințe de la locul de muncă. In funcție de numărul de locuri rămase libere după înscrierile din luna iunie, mai sunt incluse în calendar și alte etape de înscrieri pe parcursul lunilor iulie și august.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor