logo
RNTV Live

FOTO/Prahova intră sub COD GALBEN de ninsori din această noapte. Vezi zonele vizate

iarna revine
Mihai Constantinescu

Avertizare meteorologică

FOTO/Prahova intră sub COD GALBEN de ninsori din această noapte. Vezi zonele vizate.

Potrivit ANM, din această noapte, de la ora 22.00 până mâine la aceeaşi oră, vor avea loc intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.


Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: zonele mai joase de relief

 În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/m

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Pentru ziua de 24 octombrie, orele 12.00 – 19.00 a a fost emis COD PORTOCALIU.Fenomene vizate: rafale puternice ale vântului de 80 – 90 km/h.
Zone afectate: în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu;

      

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/exclusiv-achizitii-cu-iz-penal-la-maternitatea-ploiesti/

Foto cu carater ilustrativ

sursa ANM

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor