Descoperă Prahova: 𝗖𝗮̆𝘁𝘂𝗻𝘂𝗹 𝗣𝗼𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗧𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝗲𝗶, 𝘂𝗻 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝗮𝘁 𝗺𝘂𝘇𝗲𝘂 𝗮𝗹 𝘀𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 care este pe cale să piară

angajare

Descoperă Prahova: 𝗖𝗮̆𝘁𝘂𝗻𝘂𝗹 𝗣𝗼𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗧𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝗲𝗶, 𝘂𝗻 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝗮𝘁 𝗺𝘂𝘇𝗲𝘂 𝗮𝗹 𝘀𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 care este pe cale să piară.

Cătunul Poiana Trestiei se află în comuna Cosminele și este un colț de Rai, unde timpul a stat în loc. Din nefericire este pe cale să piară o data cu locuitorii ei. Bătrânii au început să dispară unul câte unul, iar copiii, nepoţii au plecat pe alte drumuri.

Pe casele tradiționale, desprinse parcă din poveștile copilăriei,timpul a început să-și pună amprenta. Imaginea pe care o găsim aici ne poartă în timp, într-o lume autentică a satului prahovean.

Acolo unde casele s-au ambiţionat să rămână în picioare vom descoperi câte ceva din istoria celor care le-au locuit: tâmplari, apicultori, oameni cu stare sau care şi-au dus traiul de pe-o zi pe alta. Uneltele de pe lângă case sunt adevărate mărturii ale trecutului, putând deveni oricând piese de muzeu. Însă acoperite de rugină şi lăsate în voia sorţii, ele se ambiţionează să le „vorbească“ oaspeţilor care se ajung în acest loc despre modul de trai de altădată, pe când totul se făcea doar cu munca fizică şi ajutorul animalelor.

Cătunul mai este locuit, ĂŽn prezent, de o mână de familii. Alte case sunt vizitate doar ĂŽn weekend sau arareori de câte unul dintre proprietari. Însă cele mai multe sunt lăsate ĂŽn voia sorĹŁii…

Vezi și https://republikanews.ro/liber-la-distractie-in-ploiesti/

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

sursa CJ Prahova

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here