logo
RNTV Live

O sală de banchet, numită ,,Camera Neagră”, a fost descoperită de arheologi în Pompei

aD00NDAmaGFzaD03YjFhZDhhMTkwODhiM2U2ZWIzMDRlZDNjOWNmMjExMw.thumb_
Constantin Corina

Arheologii au descoperit o sală de banchet în Pompei, decorată cu fresce bine conservate ce înfățișează personaje inspirate de războiul troian. Această descoperire a fost descrisă drept una dintre cele mai remarcabile găsiri din istoria sitului arheologic din sudul Italiei.

În timpul săpăturilor din zona Regio IX a sitului Pompeii, o cameră cu dimensiuni de 15 metri lungime și șase metri lățime a fost descoperită într-o fostă reședință privată de pe Via di Nola, care era cea mai lungă stradă din Pompeii antic.

Cunoscută sub numele de “camera neagră” datorită culorii pereților săi, care probabil erau folosiți pentru a ascunde petele de funingine de la lămpile cu ulei, această încăpere era considerată un “cadru rafinat pentru momentele de socializare și distracție”, conform experților.

Gabriel Zuchtriegel, directorul parcului arheologic din Pompei a transmis:

„Cuplurile mitologice au oferit idei pentru conversații despre trecut și viață, doar aparent de natură doar romantică”, a spus el. „În realitate, se referă la relația dintre individ și soartă: Cassandra care poate vedea viitorul, dar nimeni nu o crede, Apollo care se alătură troienilor împotriva invadatorilor greci, dar fiind zeu, nu poate asigura victoria, Elena și Paris. care, în ciuda relației lor amoroase incorecte din punct de vedere politic, sunt cauza războiului, sau poate doar un pretext.”

Camera se deschide către o curte, unde se află o scară lungă ce duce către primul etaj al proprietății. Sub această scară, arheologii au descoperit o mare cantitate de materiale de construcție. Pe arcurile scării, cineva a desenat două perechi de gladiatori cu cărbune, iar conform unei declarații a arheologilor, se pare că unul dintre desene reprezenta un falus stilizat de dimensiuni mari.

  • Ruinele Pompeiului au fost identificate în secolul al XVI-lea, iar excavațiile au debutat în 1748. Este a doua destinație arheologică cea mai vizitată la nivel mondial.

Excavațiile din Regio IX, un cartier care adăpostea un grup de case și ateliere, au adus la lumină numeroase descoperiri încă din începutul lunii februarie a anului trecut. Printre acestea se numără și o casă ce include o brutărie compactă, unde se presupune că sclavii erau închiși și folosiți pentru a produce pâine.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor