logo
RNTV Live

Îndrumări pentru a preveni disconfortul gastric și alte complicații după postul Paștelui

Traditional,Easter,Dinner,Or,Brunch,With,Ham,,Colored,Eggs,,Hot
Erika Stoica

Credincioșii primesc în această noapte Lumina Învierii și fiecare dintre noi vom sta în următoarele zile la mese îmbelșugate. Dacă s-a ținut post, eventual întreg postul de 40 de zile, atunci va trebui să aveți mare grijă la cum, cat și ce mancați!

Este indicat să faci această tranziție treptat și să acorzi atenție nevoilor specifice ale corpului tău pentru a evita orice complicații nedorite.

Specialiștii în nutriție și sănătate recomandă un proces gradual de reintroducere a alimentelor în dietă. În primele zile după post, este important să începi cu porții mici și alimente ușor de digerat, cum ar fi sucurile proaspete și fructele și legumele proaspete. Acest lucru va ajuta la pregătirea stomacului și a tractului digestiv pentru alimente mai consistente.

Pe măsură ce te simți confortabil, poți începe să introduci treptat proteine ușoare, cum ar fi ouăle fierte sau carnea slabă, împreună cu carbohidrați complecși, cum ar fi orezul brun sau quinoa. Evită alimentele bogate în grăsimi sau procesate în primele zile după post, deoarece acestea pot fi greu de digerat și pot provoca disconfort gastric.

Este esențial să fii atent la semnalele corpului tău și să ajustezi alimentația în funcție de nevoile tale individuale. Dacă experimentezi disconfort sau alte simptome neobișnuite, este recomandat să consulți un medic sau un nutriționist pentru îndrumare suplimentară.

De regulă, perioadele care urmeză postului vin la pachet și cu aflux de persoane care se prezintă la camera de gardă a spitalelor pentru ajutor medical.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor