logo
RNTV Live

Ancheta desfășurată de Colegiul Medicilor din București la Spitalul Pantelimon se apropie de final, iar instituția se pregătește să prezinte concluziile rezultate

cadavru-acoperit-mort
Dudau Andreea Valentina

Ancheta la Spitalul Pantelimon, coordonată de Colegiul Medicilor din București, se apropie de finalizare. Concluziile rezultate urmează să fie prezentate în curând!

Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) a încheiat raportul și l-a discutat în ședința de marți seară, în legătură cu situația de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” din București.

Concluziile vor fi prezentate miercuri, într-o conferință de presă programată pentru ora 11:00. La eveniment vor fi prezenți Cătălina Poiană, președintele CMMB, Liana Pleș, președintele Comisiei de Disciplină a CMMB, și Lucian Negreanu, vicepreședinte al CMMB și președinte al Comisiei de Jurisdicție Profesională.

Mai multe anchete, inclusiv una penală, au fost inițiate în urma acuzațiilor privind decesul mai multor pacienți în Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” din București, ca urmare a administrării necorespunzătoare a unui medicament.

Corpul de Control al ministrului Sănătății a prezentat concluzii preliminare, vizând doar aspectele administrative ale unității.

“Problemele semnalate se datorează unei comunicări defectuoase”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis urmărirea penală pentru infracțiunea de omor, după ce 17 pacienți internați în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului au decedat în decurs de patru zile. Trei angajați ai unității medicale au fost audiați, s-a efectuat cercetarea la fața locului și au fost ridicate documente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor